Објављен  51. број школског листа ”Негован”
Поводом  Дана школе, 5. марта 2024. године, изашао је  51. број школског листа ”Негован”.

У сарадњи са библиотекаром, учитељима и наставницима ученици учествују у изради школског листа ”Негован” чији је први број изашао 1959. године, у време када је Раља била препознатљива по фабрици цемента.

Први сачувани бројеви ”Негована”, листа названог по трагично настрадалом ученику петог разреда Неговану Пауновићу, верни су одраз ондашњег времена. Бројни исечци, записи и фрагменти из овог листа на врло занимљив начин осликавају време и динамику тадашњег живота, не само школе, већ и самог места. Било је то време када се много више градило (зграде за становање, водовод, биоскопска сала), више дружило, а фудбалски тим из Раље био врло успешан. Ево неколико занимњивих исечака из тих дана…

  • У нашој школи успешно ради драмска секција која окупља велики број ученика – глумаца. Ова секција је у току првог полугодишта извела три представе у Раљи и једну у Малој Иванчи. Са овим представама драмска секција је постигла велике успехе, нарочито комадом ”Пут око света”, Бранислава Нушића.

25. април 1959.

  • Прошлог месеца, 25. фебруара, пуштена је у пробни рад једна пећ у нашој фабрици цемента. Ако се рад буде одвијао по предвиђеном плану, све остале пећи почеће да раде пуним капацитетом у другој половини месеца јуна ове године. За сада је цео погон у пробном раду.

25. март 1961.

  • Прва утакмица пролећног дела првенства у фудбалу одиграна је прошле недеље. Састали су се СД ”Космај” из нашег места и СД ”Ел. Србија”. После доста неповезане игре, утакмица се завршила нерешеним резултатом 3:3. Гости су водили са 3:1, али су наши играчи успели да изједначе резултат пред крај утакмице.

25. март 1961.

  • Грађани нашег места, у част Дана републике, извршили су свечано отварање биоскопске сале. Изградња сале неће бити последњи објекат који ће се подићи у нашем месту. Већ сада се ради на томе да се изгради водовод који би задовољио основне потребе грађана. Ради се на пројекту и на прикупљању средстава која су потребна да се водовод изгади у предвиђеном року.

25. децембар 1964.

У току свог дугогодишњег излажења ”Негован” је освајао бројна признања и награде, а 1986. године ”Политика” га је штампала као награду за један од најквалитетније урађених школских листова у земљи.

”Негован” излази једном годишње у склопу прославе Дана школе, у марту месецу. У њему се објављују најбољи литерарни радови ученика од првог до осмог разреда, ликовни радови, новости из школе, резултати са такмичења…

Најновији бројеви ''Негована''

''Негован'' из 80-их година
Награђен број ''Негована'' из 1986.
Први број ''Негована'' из 1959.
Неки од првих бројева ''Негована''