Едукативни састанци о имунизацији деце против ХПВ А

Едукативни састанци  о имунизацији деце против ХПВ А

Поштовани,

 

Министарство просвете Републике Србије у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије и Институтом за јавно здравље Републике Србије већ скоро две године спроводи активности на информисању родитеља о имунизацији против обољења изазваних Хуманим папилома вирусима (ХПВ).

У циљу добијања афирмативних информација које се односе на значај овог вида превенције, многе основне и средње школе у сарадњи са здравственим установама које се налазе на њиховим територијама, од почетка спровођења ХПВ имунизације организовале су  едукативне састанке родитеља.

Како бисмо успешно наставили наш заједнички напор у заштити здравља наше деце, обавештавамо Вас да ће се у  домовима здравља који се налазе на територији Града Београда, (табела), одржати акција под називом „Отворена врата за ХПВ имунизацију“.

 

Како се у у последњој недељи априла обележава недеља имунизације, у складу са календаром Светске здравствене организације, у периоду од 15.04. до 21.04.2024. године наведени домови здравља отвориће врата својих амбуланти где ће сви заинтересовани родитељи моћи да доведу своју децу да без заказивања буду вакцинисана против ХПВ.

 

С тим у вези, молимо Вас да посредством одељењских старешина, путем одељењских вибер група, проследите родитељима ученика поруку следећег садржаја:

 

„Ваш Дом здравља отворио је врата за ХПВ имунизацију! Од (навести датуме на основу табеле из прилога) од (навести време из табеле у прилогу) часова можете доћи са вашом децом да приме ХПВ вакцину чиме ћете обезбедити њихову здраву будућност.

Здравље не може да чека, будите одговорни према својој деци!

 

 

Више о ХПВ имунизацији можете сазнати на веб сајту www.hpvinfo.rs .